Lax med grön curry
Kommentarer
Anonym
Ja skönt me lite ledigt =)
Aimee
Ja men hon som gjort din sida tar inga fler "beställingar" just nu och är dessutom sjukt otrevlig!
men ska kolla runt!:)
Trackback
Provade på ett för mig nytt recept igår. Blev riktigt gott! :)
Lax med grön curry. Har dragit ur det från en tidning men från början är det från boken "Vintermat" av Sanna Töringe.
Ser kanske inte så gott ut på min bild, men det är det! :)
4 portioner
500-600g laxfilé
2 msk japansk soja
Skal och saft av en lime
2 tsk finhackad skalad färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1-2tsk grön currypasta
1 msk olja
1 burk kokosmjölk
3dl frysta gröna ärtor
200g färsk spenat
1. Skär laxen i små kuber och halstra eller stek dem hastigt i mycket lite olja. Häll över soja och lite av limesaften. Ta av från värmen och låt dem stå och vänta så länge.
2. Fräs ingefära och vitlök i olja ihop med currypastan i en liten gryta eller kastrull.
3. Häll i kokosmjölken, smaksätt med rivet limeskal och resten av limesaften. Lägg i grönsakerna och låt allt bli varmt.
4. Lägg upp direkt på tallrikar, eller i en serveringsskål; grönsakerna i botten och fisken ovanpå.
Servera eventuellt ris till.
Blev som sagt supergott och var inte alls svårt att göra! :)
Jag valde att äta det som det var utan riset, och tyckte det räckte mycket väl. Mätt blev jag! :)
Ja skönt me lite ledigt =)
Ja men hon som gjort din sida tar inga fler "beställingar" just nu och är dessutom sjukt otrevlig!
men ska kolla runt!:)